"Απόψε είμαι ερωτευμένος με μια πόλη! Άσημη πόλη, φωταγωγημένη, ξαφνικά, από χιλιάδες όνειρα. Πόλη τριαντάφυλλο, πόλη χελιδόνι, πόλη ψωμί και πόλη εμπιστοσύνη ". Τάσος Λειβαδίτης

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ




Το ΔΙΚΤΥΟ Ενεργών Πολιτών Δήμου Καλαμάτας από τη συγκρότηση του, έθεσε σαν προτεραιότητα τη δράση του για τη διατήρηση και ανάπτυξη του πολιτιστικού έργου του ΔΗΜΟΥ.
    Στο πρόγραμμά του ενσωμάτωσε θέσεις και προτάσεις που έχουν διατυπωθεί από δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο (CASUS-CULTI και άλλες συλλογικότητες).Με τις δυνάμεις αυτές επιδιώκει το συνεχή διάλογο αλλά και την  ενίσχυση τους.
    Σήμερα, οι αλλαγές που φέρνουν το ‘’Σχέδιο Καλλικράτης’’ και η πολυεπίπεδη ‘’κρίση’’, δίνουν σ’ αυτό το διάλογο νέο περιεχόμενο και σπουδαιότητα. Κάνουν αναγκαίο να οδηγήσει σύντομα σε προτάσεις για τον τρόπο άσκησης της πολιτιστικής δράσης και την οικονομική διάσταση του πολιτιστικού έργου της Αυτοδιοίκησης.
    Τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου στις 8.30’μ.μ. στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕΚ διοργανώνουμε σχετική συζήτηση.
Συμμετέχουν ως εισηγητές οι :
·        Σταύρος Μπένος
·        Χρήστος Λάζος
·        Γιώργος Κουρουπός
·        Κλεοπάτρα Δίγκα
·        Ανδρέας Τσιλίρας
   Αφορμή για την εκδήλωση είναι η έκδοση της μελέτης του Α. Τσιλίρα με θέμα : ‘’Οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Πολιτιστικής Ανάπτυξης στο νέο τοπίο.’’ Στο βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα, εξετάζεται μεταξύ άλλων η δομή και το έργο των ΔΕΠΑ Πάτρας και Καλαμάτας.
   Στόχος μας είναι να διδαχθούμε από το πείραμα της ΔΕΠΑΚ και του ΔΗΠΕΘΕΚ και να προσδιορίσουμε τους στόχους μας σήμερα.
   Καλούμε όλους να συμμετάσχουν σ’ αυτό το διάλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου