"Απόψε είμαι ερωτευμένος με μια πόλη! Άσημη πόλη, φωταγωγημένη, ξαφνικά, από χιλιάδες όνειρα. Πόλη τριαντάφυλλο, πόλη χελιδόνι, πόλη ψωμί και πόλη εμπιστοσύνη ". Τάσος Λειβαδίτης

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ


Δήλωση του Σταμάτη Μπεχράκη
ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ
Η παγκόσμια ημέρα του ΟΗΕ για τα άτομα της τρίτης ηλικίας (1 Οκτώβρη) δεν προσφέρεται για πανηγυρισμό σε μια περίοδο που το μνημόνιο πλήττει το κοινωνικό κράτος, τα δικαιώματα και των ατόμων αυτών με έντονο τρόπο. Για μας, δεν υπάρχουν απόμαχοι της ζωής. Δραστηριοποιόμαστε κατά  του κοινωνικού αποκλεισμού  σε βάρος των ηλικιωμένων. Πρέπει να δράσουμε σε επίπεδο δημοτικής δράσης. Πιστεύουμε στα «δικαιώματα δια βίου», αποκρούοντας την περιθωριοποίηση οποιασδήποτε κοινωνικής ομάδας και ειδικότερα στις αγροτικές περιοχές του δήμου μας . Οι ηλικιωμένοι πολίτες έχουν δώσει ιδρώτα και αίμα για μια καλύτερη ζωή για τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Ανάμεσα τους είναι άνθρωποι με συμμετοχή σε μεγάλους αγώνες του ελληνικού λαού για την εθνική ανεξαρτησία, τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη, προς τους οποίους εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας.
Θέλω να τονίσω ότι  η προσφορά των ηλικιωμένων ατόμων είναι και σήμερα σημαντική, ιδιαίτερα στο πλαίσιο των εργαζόμενων και αγροτικών οικογενειών. Των δύσκολων οικονομικών προβλημάτων για το κάθε νοικοκυριό. Με αυτή την έννοια , όλο το χρόνο - όχι μόνο μια ημέρα - η τρίτη ηλικία χρειάζεται  το ενδιαφέρον μας  και την ανθρώπινη αλληλεγγύη. Κάθε ημέρα πρέπει να δίνουμε τη μάχη κατά των συντάξεων πείνας, της υποβάθμισης των υπηρεσιών υγείας, της συρρίκνωσης των κοινωνικών υπηρεσιών και στο επίπεδο της αυτοδιοίκησης. Τα ΚΑΠΗ χρειάζονται ενίσχυση και αναζωογόνηση θέλουν το Δήμο αρωγό και συμπαραστάτη και όχι τη συρρίκνωση και την απαξίωση. Τα ελεύθερα πεζοδρόμια, το πράσινο, οι βελτιωμένες δημόσιες συγκοινωνίες είναι αιτήματα και της τρίτης ηλικίας.
Η τρίτη ηλικία δεν ζητεί ελεημοσύνη, διεκδικεί  μαζί με τα παιδιά της, τα δικαιώματα που της αναλογούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου