"Απόψε είμαι ερωτευμένος με μια πόλη! Άσημη πόλη, φωταγωγημένη, ξαφνικά, από χιλιάδες όνειρα. Πόλη τριαντάφυλλο, πόλη χελιδόνι, πόλη ψωμί και πόλη εμπιστοσύνη ". Τάσος Λειβαδίτης

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗΣ 16.1.2011



               Η αναδασωτική απόπειρα, που οργάνωσαν ο περιβαλλοντικός σύλλογος «οι Φίλοι του Ταϋγέτου» και η «Ομάδα Δράσης για τον Ταΰγετο», στέφτηκε από απόλυτη επιτυχία, καθώς φυτεύτηκαν 3.200 φυτά που παραχώρησε το Δασαρχείο Καλαμάτας στην περιοχή Σταυρωτό Δεντρί στο 30ο χιλ Καλαμάτας- Σπάρτης. Τα έξοδα της οργάνωσης κάλυψε, για άλλη μια φορά, το Ομογενειακό ίδρυμα «Φύτεψε τις ρίζες σου στην Ελλάδα».
             Ήταν συγκινητική η συμμετοχή 120 περίπου ατόμων που εργάστηκαν με συνέπεια και μεθοδικότητα για να επιτευχθεί το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Πήραν μέρος Σύλλογοι, Ομάδες, Δημοτικές κινήσεις, Οργανώσεις, κάτοικοι των χωριών της Αλαγονίας και απλοί πολίτες της πόλης: ο Ορειβατικός σύλλογος, το ΚΕΘΕΑ-Κύτταρο, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η Ανοιχτή Συνέλευση Πολιτών, οι Ποδηλάτες Καλαμάτας, η ομάδα Kalamatafreespace, η θεατρική ομάδα Μέθεξη, το Κέντρο Λαογραφικών Μελετών Καλαμάτας και δεκάδες πολίτες που ήρθαν με τα αυτοκίνητά τους.
              Στο τέλος προσφέρθηκε φασολάδα με τα συναφή της, κρασί και τσίπουρο Ταϋγέτου.
              Η επόμενη αναδασωτική απόπειρα προγραμματίζεται για την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου (καιρού επιτρέποντος).
ΣΤΟΝ ΤΑΥΓΕΤΟ ΜΟΝΟ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου