"Απόψε είμαι ερωτευμένος με μια πόλη! Άσημη πόλη, φωταγωγημένη, ξαφνικά, από χιλιάδες όνειρα. Πόλη τριαντάφυλλο, πόλη χελιδόνι, πόλη ψωμί και πόλη εμπιστοσύνη ". Τάσος Λειβαδίτης

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ επίθεση Π ΝΙΚΑ και αποζημιώσεις των ιδιοκτητών για τις απαλλοτριώσεις στον περιμετρικό δακτύλιο

ΤΟΥΣ πολιτικά επίκαιρους όρους της "κωλοτούμπας" και της “κυβίστησης", χρησιμοποίησε χθες ο επικεφαλής του “Δικτύου", Σταμάτης Μπεχράκης, αναφερόμενος στη στάση του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα, όσον φορά τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών για τις απαλλοτριώσεις στον περιμετρικό δακτύλιο.




Σχετικά με. τις αποζημιώσεις για τον περιμετρικό δακτύλιο, ο επικεφαλής του "Δικτύου" τόνισε ότι "όλο τον προη­γούμενο καιρό ο δήμαρχος εμφανιζό­ταν με μια παράλογη στάση, ότι θα πά­ει στο δικαστήριο να ζητήσει τη μείωση των τιμών που όρισε το Πρωτοδικείο, προσπαθώντας έτσι να παρέμβει σε αυ­τό το καταφύγιο που έχει κάθε πολίτης για να αποδείξει το δίκιο του. Με τις τε­λευταίες δηλώσεις του όμως έκανε μια μεγάλη κωλοτούμπα, μια κυβίστηση, λέ­γοντας ότι δεν θα μιλήσει για τις τιμές των απαλλοτριώσεων και ότι το δικα­στήριο είναι αρμόδιο να τις κρίνει. Καλό είναι, σοφό είναι, να σιωπάς αντί για να μιλάς ".

Επιπλέον δε παρατήρησε ότι δεν είναι δυνατόν η δημοτική αρχή να κάνει σχό­λια για υπέρογκες αποζημιώσεις, όταν ο ίδιος ο Δήμος για μια έκταση 50 τε­τραγωνικών μέτρων σε νεοδιανοιγόμενο δρόμο διεκδικεί ποσό 200.000 ευρώ ή όταν το κράτος, μέσα σε αυτή την κρί­ση, έρχεται να αναπροσαρμόσει τις α­ντικειμενικές τιμές.



Σχετικά με την καταγγελία του δημάρχου, ότι επιχείρησε τρεις φορές να του ασκήσει σωματική βία ο δημοτικός σύμβουλος του "Δικτύου", Σπύρος Μωρακέας, ο Σταμάτης Μπεχράκης δήλωσε χθες ότι ποτέ δεν συνέβη κάτι τέτοιο και πως ο δήμαρχος προσπαθεί να δη­μιουργήσει εντυπώσεις για να κρύψει πίσω από αυτές την άρνησή του να στη­ρίξει τους φορείς που τάσσονται ενά­ντια στο χαράτσι της ΔΕΗ.



Όσον αφορά το θέμα με την καταγγε­λία του δημάρχου, ότι ο Σπύρος Μωρακέας επιχείρησε τρεις φορές να του α­σκήσει σωματική βία, ο επικεφαλής του “Δικτύου" ανακοίνωσε ότι το θέμα θα συζητηθεί σε συνέλευση του συνδυα­σμού του, που θα πραγματοποιηθεί αύ­ριο το βράδυ. Σχολίασε ωστόσο ότι ή­ταν μια "αναίτια, διχαστική και επικίνδυ­νη επίθεση" από την πλευρά του δημάρ­χου, "που έρχεται να τορπιλίσει την κοι­νή πορεία, πέρα από κομματικές τοπο­θετήσεις, που υπάρχει σε μείζονα θέμα­ τα του Δήμου". Ο Σταμάτης Μπεχράκης υποστήριξε ότι σκοπός του δημάρχου ήταν να "μπετονάρει" τους δημοτικούς του συμβούλους, μερικοί από τους ο­ ποίους ισχυρίστηκε ότι είχαν διαφορετι­κή θέση για τη στάση της δημοτικής αρ­χής σχετικά με το χαράτσι της ΔΕΗ.

Επιπλέον δε παρατήρησε ότι ο δήμαρ­χος όχι μόνο “αποφεύγει" να συναντήσει τους φορείς του Νομού, που έχουν κι­νητοποιηθεί ενάντια στο χαράτσι, όχι μόνο δεν τους υποστηρίζει αλλά απέσυ­ρε κιόλας τον εκπρόσωπό του από τις συναντήσεις που γίνονται. Επίσης σχο­λίασε ο κ. Μπεχράκης ότι η δημοτική αρχή Καλαμάτας ουδεμία αντίδραση εκδήλωσε για την τοποθέτηση του υ­πουργείου Οικονομικών, μετά την προ­σωρινή διαταγή απαγόρευσης της δια­ κοπής ρεύματος που εκδόθηκε από το τοπικό Πρωτοδικείο. Αντίθετα σημείωσε ότι άλλοι δήμαρχοι στην Ελλάδα διαμαρτυρήθηκαν και υπερασπίστηκαν την ανεξαρτησία του Πρωτοδικείου Καλα­μάτας, ενώ τέλος παρατήρησε ότι δεν έχει εκδηλωθεί επίσης καμία συμπαρά­σταση προς τους δημάρχους της Αττι­κής και όχι μόνο, που τάσσονται επικε­φαλής στον αγώνα κατά του χαρατσιού. Στ. Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου