"Απόψε είμαι ερωτευμένος με μια πόλη! Άσημη πόλη, φωταγωγημένη, ξαφνικά, από χιλιάδες όνειρα. Πόλη τριαντάφυλλο, πόλη χελιδόνι, πόλη ψωμί και πόλη εμπιστοσύνη ". Τάσος Λειβαδίτης

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

OI NEOI TΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΤΟ  Σάββατο 30/10 στις 11.30 π.μ.ΟΙ Νέοι του «ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ»    προχώρησαν σε μια παρέμβαση   στο ΠΑΡΚΟ - παιδική χαρά δίπλα από το δημοτικό αναψυκτήριο απέναντι από το Δημαρχείο της πόλης μας. Σ αυτό το χώρο καθημερινά συγκεντρώνονται δεκάδες παιδιά για παιχνίδι, καθώς και ενήλικες. Ο χώρος είναι γεμάτος από σκουπίδια πεταμένα κάτω στο χώμα, στο  μισοξεραμένο γρασίδι και  τους θάμνους ΑΠΌ συμπολίτες μας Οι, που κάνουν χρήση του χώρου, αλλά και από περαστικούς.  Το παρκάκι βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, λίγα μέτρα από το λαμπερό μας πεζόδρομο και το Δημαρχείο και όταν περνάς αντικρίζεις στην κυριολεξία ανθρώπους και σκουπίδια. Στο συμβολικό καθαρισμό που θα γίνει έχουμε καλέσει να συμμετέχουν και οι γείτονες και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων της περιοχής.

Με αυτή τη κίνηση θέλουμε να τονίσουμε τη σημασία των δημόσιων κοινόχρηστων χώρων, να απαιτήσουμε την προστασία και την αναβάθμισή τους, λειτουργική και αισθητική, αλλά και την υπεύθυνη στάση του κάθε πολίτη. Να διεκδικήσουμε τέτοιους χώρους στην πόλη μας, για να έχουμε μια πόλη φιλική στους πολίτες και το περιβάλλον, ανοικτή στο διάλογο και τη συμμετοχή των πολιτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου