"Απόψε είμαι ερωτευμένος με μια πόλη! Άσημη πόλη, φωταγωγημένη, ξαφνικά, από χιλιάδες όνειρα. Πόλη τριαντάφυλλο, πόλη χελιδόνι, πόλη ψωμί και πόλη εμπιστοσύνη ". Τάσος Λειβαδίτης

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Το «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών» με υποψήφιο δήμαρχο τον Σταμάτη Μπεχράκη μαζί με υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους και υποψηφίους της τοπικής κοινότητας Καλαμάτας επισκέφθηκε σήμερα 4/11/10 τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας , Τ.Α.Σ και συνομίλησε με τους εργαζόμενους σε αυτές. Ο υποψήφιος δήμαρχος Σταμάτης Μπεχράκης τόνισε για το περιεχόμενο των εκλογών  της Κυριακής 7 Νοεμβρίου  την σύγκρουση των δύο πόλων, της αγωνιζόμενης αυτοδιοίκησης και των ενεργών πολιτών από την μία πλευρά, των χρισμάτων, των «ιδιοκτητών» και των επαγγελματιών της αυτοδιοίκησης από την άλλη. Κάλεσε τους εργαζόμενους στην συμμετοχή τους στην Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010 ώρα 8:30 μ.μ στην Πλατεία Αγ. Αποστόλων.
Σε δήλωση του ο υποψήφιος δήμαρχος Σταμάτης Μπεχράκης ανέφερε :
«Το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδας (ΤΕΕ) έδωσε χθες στη δημοσιότητα την έκθεση του για τη μονάδα επεξεργασίας των απορριμμάτων της εταιρείας Σούκου. Τα συμπεράσματα του ΤΕΕ δικαιώνουν απόλυτα τις θέσεις του Δικτύου Ενεργών Πολιτών και επιβεβαιώνουν την ορθότητα των ερωτημάτων που πρώτοι είχαμε θέσει προς τη δημοτική αρχή σχετικά με το πείραμα Σούκου. Δυστυχώς και από την έκθεση του ΤΕΕ επαληθεύεται ο εμπαιγμός των δημοτών από τον κ. Νίκα και την απερχόμενη δημοτική αρχή, καθώς και η επικίνδυνη προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει ένα θέμα κρίσιμο για την δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα των απορριμμάτων δεν λύθηκε. Θα επανέλθει αμέσως μετά τις εκλογές αφού η δήθεν λύση των «σκουπιδοεργολάβων» στην οποία προσέφυγε προεκλογικά η απερχόμενη δημοτική αρχή απλά κουκούλωσε προσωρινά το πρόβλημα.      
Ως Δίκτυο Ενεργών Πολιτών έχουμε δημόσια διατυπώσει την πρότασή μας για τη διαχείριση των απορριμμάτων, η ορθότητα της οποίας επιβεβαιώνεται από το ΤΕΕ. Η οριστική και βέλτιστη λύση βρίσκεται στην διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, επανάχρηση, κομποστοποίηση οργανικών και υγειονομική ταφή των συμπιεσμένων υπολειμμάτων. Στην κατεύθυνση αυτή πρέπει να κινηθεί ο Δήμος «κερδίζοντας» τη συμμετοχή των δημοτών, με συνεχή ενημέρωση, κίνητρα και αντικίνητρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου