"Απόψε είμαι ερωτευμένος με μια πόλη! Άσημη πόλη, φωταγωγημένη, ξαφνικά, από χιλιάδες όνειρα. Πόλη τριαντάφυλλο, πόλη χελιδόνι, πόλη ψωμί και πόλη εμπιστοσύνη ". Τάσος Λειβαδίτης

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΑΡΑΘΟΛΑΚΚΑ ΚΑΙ ΣΟΥΚΟΥ

Όπως είναι γνωστό εδώ και λίγες εβδομάδες λειτουργεί στη Μαραθόλακκα μια μονάδα επεξεργασίας των απορριμμάτων της εταιρείας ΣΟΥΚΟΣ. Η λειτουργία της μονάδας γίνεται κατόπιν σύμβασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την εταιρεία. Η σύμβαση προβλέπει την πειραματική εφαρμογή της μεθόδου στη Μαραθόλακκα. Ως αυτοδιοικητική κίνηση ενεργών πολιτών Καλαμάτας  υποστηρίζουμε τις ερευνητικές προσπάθειες της ελληνικής εταιρείας ΣΟΥΚΟΥ για την ανάπτυξη της μεθόδου. Ελπίζουμε οι προσπάθειες να ευοδωθούν ώστε αυτή η ελληνική καινοτόμος μέθοδος πραγματικά να αποτελέσει λύση για την επεξεργασία των απορριμμάτων της Καλαμάτας και άλλων πόλεων. Ως εκ τούτου συμφωνούμε και με την πειραματική λειτουργία της μεθόδου για την επεξεργασία των απορριμμάτων της Καλαμάτας, κάτω όμως από προυποθέσεις που διασφαλίζουν την προστασία του περιβάλλοντος και την υγεία των πολιτών.
Με βάση το σκεπτικό αυτό ζητάμε από την Περιφέρεια και το Δήμο Καλαμάτας να ενημερώσουν τους πολίτες ως οφείλουν για τα παρακάτω:
1) Ποιος είναι ο χρονικός ορίζοντας της πειραματικής λειτουργίας?
2) Εχει οριστεί από πλευράς πολιτείας επιτροπή αξιολόγησης της πειραματικής λειτουργίας της μεθόδου?
3) Ποια είναι τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της αξιολόγησης και πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί?
4) Από δημοσιεύματα μαθαίνουμε ότι, κατά τον επιχειρηματία, το προιόν της επεξεργασίας μπορεί να διατεθεί για λίπανση ή καύση. Υπάρχει βεβαίωση καταλληλότητας για αυτές τις χρήσεις από αρμόδιους επιστημονικούς φορείς?
5) Ποια είναι η σύσταση του παραγόμενου προιόντος από την επεξεργασία των απορριμμάτων και πως ελέγχεται η διάθεσή του ώστε να διασφαλιστεί η προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών από τυχόν διασπορά επικίνδυνων υπολειμμάτων που πιθανά παραμένουν στο προιόν?



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου