"Απόψε είμαι ερωτευμένος με μια πόλη! Άσημη πόλη, φωταγωγημένη, ξαφνικά, από χιλιάδες όνειρα. Πόλη τριαντάφυλλο, πόλη χελιδόνι, πόλη ψωμί και πόλη εμπιστοσύνη ". Τάσος Λειβαδίτης

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΥΓΕΤΟ

       Εκπρόσωπος των ενεργών πολιτών, που αγωνίζονται για το κλείσιμο της χωματερής Μαραθόλακκα, επισκέφθηκε την 29/9/2010 τον αντιδήμαρχο καθαριότητος του δήμου Καλαμάτας κ. Καμβυσίδη και συζήτησε την δυνατότητα επίσκεψης στο χώρο της χωματερής,  της Συντονιστικής Επιτροπής του αγώνα αυτού και κατοίκων της περιοχής, για να διαπιστωθεί η λειτουργία του συστήματος Σούκου με βάση τα συμφωνηθέντα την 9/9/2010 στο Δικαστήριο ενώπιον της Πρωτοδίκου κ. Δανιήλ.
        Όπως είναι γνωστό ο κ. Σούκος δήλωσε τότε ότι «τα μηχανήματά του «τρώνε» 75 τόνους σύμμεικτα σκουπίδια την ημέρα (λίγες μέρες μετά ο δήμαρχος κ. Νίκας μιλούσε για 40 τόνους), και ότι σε λίγο καιρό θα μπορούν να «φάνε» συνολικά 220 τόνους, εκ των οποίων οι 120 θα είναι η ημερήσια παραγωγή της πόλης και οι 100 θα προέρχονται από τα σκουπίδια που είναι θαμμένα στον σκουπιδότοπο και με αυτό τον τρόπο θα αποκατασταθεί και ο ΧΑΔΑ».
         Επειδή φαίνεται πως, μέχρι στιγμής, οι δυνατότητες αυτού του συστήματος Σούκου είναι περιορισμένες και δεν μπορούν να διαχειριστούν την συνολική ημερήσια ποσότητα σκουπιδιών, ενώ οι υπόλοιποι τόνοι συνεχίζουν και ρίχνονται στη Γούβα-κύτταρο, η οποία έχει φουντώσει δύο φορές μέσα σε ένα μήνα, ζητήσαμε την επίδειξη λειτουργίας του συστήματος σε πλήρη ανάπτυξη- και όχι επίδειξης σε «τουρίστες»-, ώστε να έχουμε γνώμη για τις πραγματικές του δυνατότητες, ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΣ  θα εξαρτηθούν από αυτό. Καταληκτική ημερομηνία  της συμφωνίας μας, για να ανεχθούμε την λειτουργία της παράνομης χωματερής-και της Γούβας-κυττάρου της είναι η 9/10/2010, και δεν θα την ανεχθούμε ούτε λεπτό ακόμα αν βεβαιωθούμε ότι οι ισχυρισμοί του επιχειρηματία κ. Σούκου δεν ευσταθούν και ότι η εφεύρεσή του δεν κάνει αυτά που υποσχέθηκε μέσα στο Δικαστήριο.
       Το αίτημά μας ήταν για επίσκεψη την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου και να παραμείνουμε εκεί από την έναρξη μέχρι την λήξη της ημερήσιας λειτουργίας της μονάδος. Ο κ. Καμβυσίδης δέχθηκε το αίτημά μας και η επίσκεψή μας θα οριστικοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες, αφού μπορέσει και ο κ. Σούκος να παρευρίσκεται εκεί για να δώσει, αν χρειαστεί, απαντήσεις σε πιθανά ερωτήματα και απορίες.
        Βεβαίως θεωρούμε αυτονόητο πως την ημέρα εκείνη θα μπορεί και ο οποιοσδήποτε συμπολίτης μας ή απλά ενδιαφερόμενος, να παρακολουθήσει την επίδειξη, σε συνθήκες μάχης, και να βγάλει τα συμπεράσματά του.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου