"Απόψε είμαι ερωτευμένος με μια πόλη! Άσημη πόλη, φωταγωγημένη, ξαφνικά, από χιλιάδες όνειρα. Πόλη τριαντάφυλλο, πόλη χελιδόνι, πόλη ψωμί και πόλη εμπιστοσύνη ". Τάσος Λειβαδίτης

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Ε, ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!


Καλαμάτα 23/09/2010

Η Απάντηση στο «πρωτάθλημα» του φαίνεσθαι
είναι ένας  δήμος  μηδενικών αποβλήτων.
Θυμηδία και μόνο στους πολίτες μπορεί να φέρει η δήλωση του κ. Νίκα για «πρωταθλητισμό» και μάλιστα στον τομέα διαχείρησης των αστικών απορριμάτων. Ενα τομέα που η απερχόμενη δημοτική αρχή επέδειξε προκλητική απραξία. Αποτέλεσμα αυτής της απραξίας ήταν οι σκουπιδόλοφοι στην πόλη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Μάλιστα το φαινόμενο αναμένεται να επαναληφθεί.
Ακόμα και αν η πειραματική  μηχανή Σούκου πάρει τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις και πιστοποιητικά  από τους αρμοδίους δημόσιους φορείς και πάλι δεν θα μπορεί να λύσει το ουσιαστικό πρόβλημα. Πραγματική λύση αποτελούν  η αποκατάσταση των χωματερών και πριν από όλα της Μαραθόλακκας , η Εναλλακτική Διαχείριση Απορριμμάτων, η Πρόληψη, η Επαναχρησιμοποίηση υλικών, η Μείωση σκουπιδιών, η Διαλογή στην Πηγή όλων των κατηγοριών στερεών αποβλήτων, Ανακύκλωση, Λιπασματοποίηση – Κομποστοποίηση, Υγειονομική Ταφή των Υπολειμμάτων, Ενημέρωση –  Ευαισθητοποίηση – Συμμετοχή των δημοτών.
Η εγκατάλειψη της ΜΟΛΑΚ για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους αποδεικνύει την ελαφρότητα της διαχείρισης του θέματος .Η ΜΟΛΑΚ  θα μπορούσε  να κομποστοποιεί καθαρό οργανικό κλάσμα από τις ζώνες των ξενοδοχείων ,εστιατορίων και των παραλιακών σημείων σίτισης με ειδικούς κάδους οργανικών υπολειμμάτων .Αντί αυτού οι δημότες μας διαμαρτύρονται για δύσοσμα και σε αρκετό βαθμό υγρά απορρίμματα που τρέχουν σε μικρό χρονικό διάστημα από τοποθέτηση τους στους κάδους, στο οδόστρωμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου