"Απόψε είμαι ερωτευμένος με μια πόλη! Άσημη πόλη, φωταγωγημένη, ξαφνικά, από χιλιάδες όνειρα. Πόλη τριαντάφυλλο, πόλη χελιδόνι, πόλη ψωμί και πόλη εμπιστοσύνη ". Τάσος Λειβαδίτης

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ-ΟΜΙΛΙΑ-15-10-2010


Ομιλία στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου
15/10/2010
Φίλες και φίλοι
Είστε εδώ και σας ευχαριστούμε εκ μέρους του Δικτύου Ενεργών Πολιτών.
Απόψε από αυτό τον χώρο δίνετε δύναμη και ελπίδες  στον αγώνα μας για να γυρίσουμε σελίδα στο Δήμο. 
Μας δίνετε δύναμη στον αγώνα μας και ελπίδες   για να συνεχίσουμε, και για να κάνουμε νέα πράγματα.
Είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε το στοίχημα της  ενίσχυσης  της  κινηματικής  αυτοδιοικητικής  κίνησης μας  στις εκλογές αλλά και μετά από αυτές.
Όλοι εμείς, μπήκαμε και δίνουμε τη μάχη των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου με ένα στόχο, να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο . Και για να το πετύχουμε αυτό θα αγωνιστούμε για να κερδίσουμε τις εκλογές με αξιοπρέπεια, με σεβασμό σους συμπολίτες μας,
Πιστεύουμε σε μας,
πιστεύουμε στο δίκιο της μάχης μας,
πιστεύουμε στο σχέδιο που έχουμε για τον τόπο μας.
 Κι από αυτό το πιστεύω αντλούμε και εκπέμπουμε τη δύναμη μας.
Δεν θέλουμε να μας σπρώξει κανένα σύστημα. Θέλουμε μέσα από ανοικτές διαδικασίες  και τη μοναδική μας δέσμευση με τον κόσμο να αντλήσουμε τη δυναμή μας  και να αναζητάμε  διαρκώς τη στηριξή του .Και είμαστε περήφανοι για αυτό.
Συστήματα και μηχανισμούς έχουν ανάγκη οι χρισματούχοι υποψήφιοι , που δεν χρωστάνε τελικά  στους πολλούς, αλλά στους μηχανισμούς.
  • Που σιώπησαν για τη βάση του 10 !με την ίδια ευκολία που υπερασπίζουν σήμερα αντιδιαμετρικές θέσεις.
  • Που δεν διεκδίκησαν για χρόνια προβλήματα της πόλης γιατί δεν θέλουν να στηρίζονται σε αυτή. Απλά θέλουν να ψηφίζονται από αυτήν.
  • Που βάζουν τους κομματικούς μηχανισμούς συν λίγη επικοινωνιακή βιτρίνα και νομίζουν ότι ξεμπέρδεψαν . 
  • Πού ενώ δεν διαφωνούσαν με την «Όμορφη και Ανθρώπινη Πόλη», όπως αποδείχτηκε σε αυτές τις εκλογές ,δεν δίστασαν με εντελώς κομματικά κριτήρια  να την πολεμήσουν στις προηγούμενες.
  • Που ενώ έβλεπαν τη πόλη να πνίγεται στα αδιέξοδα της επικοινωνιακής πολιτικής της απερχόμενης Δημοτικής αρχής  , «ντύθηκαν στο χακί» μόνο όταν εξασφάλισαν το χρίσμα και  φυσικά όπως συμβαίνει σαν φυσικό επακόλουθο εμφανίστηκαν οι  αναγκαίοι παρατρεχάμενοι  .
Για αυτό τελικά ολοι αυτοί θα επιστρέφουν τα ανταλλάγματα τους σε εκτός Δήμου ,κέντρα .
 Εκεί, ανταποδίδουν τα εκλογικά τους κέρδη .
Αντιλαμβανόμαστε την προσπάθεια των μηχανισμών να περιχαρακώσουν τους οπαδούς τους .
Τους λέμε όμως, και  εισπράττουμε το μήνυμα καλύτερα από κάθε άλλον, ότι  η πικραμένη , η στεναχωρημένη, η αγανακτισμένη κοινωνία  θέλει να επιλέξει τους δικούς της αιρετούς της  τοπικής αυτοδιοίκησης  με άλλα κριτήρια .
---Θέλει να τιμωρήσει αυτούς που είναι «πρωταθλητές της ανακύκλωσης της καρέκλας τους» που από νομαρχιακοί σύμβουλοι μετατρέπονται σε δημοτικούς σωτήρες και από δημοτικοί σύμβουλοι ορισμένοι από αυτούς θέλουν να μας «ξανασώσουν» και από  άλλες θέσεις . Κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν  ότι έχουν και οι ίδιοι σοβαρές ευθύνες για το σημερινό χάλι το τόπου και τη χρόνια απραξία  και τη σημερινή πολιτική της βιτρίνας στο Δήμο Καλαμάτας.
Η τοπική κοινωνία
---Θέλει να αναδείξει νέες αυτοδιοικητικές δυνάμεις στο δήμο που με συλλογικό τρόπο να προωθήσουν ένα  σχέδιο για το τόπο, με συλλογικό τρόπο,  να απλώσουν ένα δίκτυ προστασίας για το δοκιμαζόμενο δημότη, το περιφερειακό δήμο, την εγκαταλειμμένη γειτονιά  
Γι' αυτό και πρέπει να δώσουμε τη μάχη για τη νίκη.
Δεν χωράνε αναστολές. Σε αυτή τη αναμέτρηση  είναι  αντίπαλες δύο λογικές  , από τη μια μεριά  οι από «πάνω» οι χρισματούχοι  και από την άλλη οι ενεργοί πολίτες.
Δεν υπάρχει δυνατότητα για αποχή από τη στήριξη του αυτοδιοικητικού εγχειρήματος των πολιτών.
Δεν υπάρχει δυνατότητα για λευκή στάση .
Την επομένη των εκλογών δεν θα υπάρχει περιθώριο διόρθωσης.
Η καταμέτρηση της λευκής στάσης και αποχής  θα μετατραπεί υπέρ του συστήματος διατήρησης της  ίδιας κατάστασης.  Και τελικά  αντικειμενικά θα είναι είναι ψήφος διατήρησης των ιδίων επιλογών που είχαμε μέχρι σήμερα.

Αγαπητοί φίλες και φίλοι
Η αποχή από τη στήριξη των Ενεργών Πολιτών και από τις εκλογές  είναι δύναμη για τους «άλλους». Είναι επιβεβαίωση του προκλητικής τους δοξασίας   «ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει και εμάς θα ξαναψηφίσει ότι και να του κάνουμε». Σπέρνει απογοήτευση σε δυνάμεις που θέλουν αλλάξουν πράγματα στο τόπο τους και τη στελνει στο συμβιβασμό.
Η αποχή στις εκλογές είναι το κρυφό όπλο του ισχυρισμού ότι δεν υπάρχει άλλη λύση!
Λύση υπάρχει. Είναι η «συνομωσία των αγωνιζόμενων πολιτών».
Να τους ανατρέψουμε τα σχέδια σε αυτές τις εκλογές .
Να δώσουμε δύναμη στη φωνή της αυτοδιοίκησης ,
δύναμη στη φωνή της κοινωνίας για να μπορεί να διεκδικεί
Γειτονιά προς γειτονιά, σπίτι με σπίτι μέχρι τις 7 Νοεμβρίου.
Έτσι από την επόμενη μέρα, όλοι μαζί για την πόλη που αξίζουμε θα εργαστούμε και θα συνεργαστούμε  για να ακούγεται  πιο δυνατή η φωνή  των ενεργών πολιτών .
Η φωνή σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου