"Απόψε είμαι ερωτευμένος με μια πόλη! Άσημη πόλη, φωταγωγημένη, ξαφνικά, από χιλιάδες όνειρα. Πόλη τριαντάφυλλο, πόλη χελιδόνι, πόλη ψωμί και πόλη εμπιστοσύνη ". Τάσος Λειβαδίτης

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ


 Τo Νομαρχιακό Νοσοκομείο  επισκέφθηκε  χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Σταμάτης Μπεχράκης συνοδευόμενος Χαλβατζιώτη Παναγιώτη και από υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους του Δικτύου. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας  ενημερώθηκε   από τον πρόεδρο των εργαζομένων Χαραλαμπόπουλο Κώστα  για τα προβλήματα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο.
Τα προβλήματα που επισημάνθηκαν από την περιοδεία  είναι ότι σήμερα πρωτοβάθμια υγεία σε αρκετές περιπτώσεις ασκείται από τμήμα των επειγόντων  με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται το Νοσοκομείο και οι λειτουργίες του με σοβαρές συνέπειες ενώ θα έπρεπε να γίνεται με κέντρο υγείας αστικού τύπου.
Υπάρχουν μεγάλα κενά στο προσωπικό σε ποσοστό 35% περίπου από τις προβλεπόμενες οργανικές θέσεις προσωπικού και μάλιστα στις πιο «μάχιμες ειδικότητες».
Δεν λειτουργεί διαβητολογικό Ιατρείο ένα θέμα αιχμής με κατάλληλη  άρτια στελέχωση ενώ υπάρχουν δύο με τρεις χιλιάδες ασθενείς στη Μεσσηνία .Ο δήμος θα μπορούσε να βοηθήσει σε προγράμματα πρόληψης  ειδικά σε σχολεία με συνεργασία του Διαβητολογικού Ιατρείου.
Η νέα μονάδα αιμοδυναμική μονάδα του νοσοκομείου πρέπει να στελεχωθεί με νέο ιατρικό προσωπικό και νοσηλευτικό προσωπικό άμεσα και ουσιαστικά.
Δήλωση του Σταμάτη Μπεχράκη για τη δημοπρασία του παλιού Νοσοκομείου Καλαμάτας:
Οι πολίτες θα αντιδράσουν στη δημοπράτηση του Φαραωνικού «οράματος» της αμηχανίας  και θα το ματαιώσουν .
« Συγκρούονται δύο λογικές.
Η συμμετοχική Αυτοδιοίκηση και ο μονοπρόσωπος δημαρχοκεντρικός ετσιθελισμός .
Είναι απαράδεκτο δωρεές για την πόλη που πηγαίνουν σε αποδεκτά έργα με ομόφωνες αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων ,  με γενική συμφωνία και καθολική αποδοχή από τη  κοινή γνώμη ,κάτι που  συνηθίζεται παντού σε όλο τον πλανήτη,  στη Καλαμάτα να κατευθύνονται σε ένα αμφισβητούμενο έργο. Και μάλιστα  στη δύσκολη οικονομική περίοδο που αντιμετωπίζουμε ως πολίτες, αντί σε ανάπτυξη που έχει ανάγκη η πόλη. Όταν  μάλιστα σε λίγο διατηρητέα κτήρια θα σωριαστούν μπροστά από τη πόρτα του σημερινού Δημαρχείου.
 Η Δημοτική Αρχή χωρίς να έχει διασφαλίσει τους αναγκαίους  πόρους που είναι από τις δημόσιες πιστώσεις  και οι οποίες μειώνονται συνέχεια ή και μηδενίζονται σε διάφορους Δήμους, παρόλα αυτά,  προχωρά ανεύθυνα στη δημοπράτηση του παλιού Νοσοκομείου Καλαμάτας .
Χωρίς να  έχει ολοκληρωθεί η τυπική και ουσιαστική αλλαγή χαρακτηρισμού του χώρου του παλιού Νοσοκομείου ως χώρος Υγείας σε χώρο Διοίκησης .Έτσι παραμένει χαρακτηρισμένος  και στο πρόσφατο ΓΠΣ που ή ίδια η δημοτική αρχή έχει εγκρίνει !Με αποτέλεσμα υποθέτουμε  να μην μπορεί να εκδοθεί νόμιμη οικοδομική άδεια .  
Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί προχωρά ο Δήμος σε ανεύθυνες  διαδικασίες κατασκευαστικών εργασιών, οι οποίες όχι μόνο δεν μπορούν να γίνουν, αφού δεν υπάρχει η απαιτούμενη οικοδομική άδεια, αλλά και θα υπάρξουν απαιτήσεις του εργολάβου, για τυχόν καθυστερήσεις ή και ματαίωση του έργου, σε βάρος του Δήμου και βέβαια της τσέπης μας;
Όλα στο βωμό της προεκλογικής σκοπιμότητας κ. Δήμαρχε;
  Μήπως η παντελής έλλειψη ώριμου μελετητικού έργου και της αμηχανίας , στη διάρκεια της τετραετούς θητείας σας , είναι η αιτία για τέτοιου είδους ενέργειες;
Καλούμε όλους τους συνδημότες μας να αντισταθούν σε τέτοια ανεύθυνα και φαραωνικά σχέδια.»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου