"Απόψε είμαι ερωτευμένος με μια πόλη! Άσημη πόλη, φωταγωγημένη, ξαφνικά, από χιλιάδες όνειρα. Πόλη τριαντάφυλλο, πόλη χελιδόνι, πόλη ψωμί και πόλη εμπιστοσύνη ". Τάσος Λειβαδίτης

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Επικαιροποιημένες προτάσεις του «Δικτύου»



ΤΑΫΓΕΤΟΣ: ΓΙΑ ΤΗΝ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Για την ανάπτυξη χωριών του Ταϋγέτου, την προστασία του βουνού και του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής το  «ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» θα αγωνιστεί:
1) Να προχωρήσει  το σχέδιο προεδρικού διατάγματος να γίνει ο Ταΰγετος Εθνικό Πάρκο που εδώ και δύο χρόνια παραμένει στα συρτάρια του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
2) Να αναδημιουργηθεί το δάσος από τις πυρκαγιές του 2007 και να αξιοποιηθούν για το σκοπό  αυτό κονδύλια του ταμείου Μολυβιάτη.
3) Να προχωρήσει η δημοσίευση του Δασολογίου άμεσα, γιατί ο Ταΰγετος είναι μεταξύ δύο αστικών κέντρων (Καλαμάτας- Σπάρτης) και είναι πηγή ζωής αφού προσφέρει νερό και προστατεύει τις αστικές περιοχές από τις πλημμύρες.
4) Το Ξυλοπριστικό Εργοστάσιο του Ταϋγέτου, το οποίο συντήρησε για 35 χρόνια αρκετές οικογένειες , να διεκδικήσουμε  κονδύλια από το ταμείο Μολυβιάτη για την αποκατάσταση των ζημιών του.
5) Να λειτουργήσει γραφείο Δασονομείου στο ξυλοπριονιστήριο, περιβαλλοντικό κέντρο ενημέρωσης της χλωρίδας και πανίδας του Ταΰγετου, παρατηρητήριο καθώς επίσης το κτίριο στον Αγ. Βασίλειο να μετατραπεί σε χώρο ενημέρωσης και  να μπορεί ο επισκέπτης να ενημερώνεται μέσω διαδικτύου για την προστασία του βουνού και τον εθελοντισμό.
6) Να λειτουργεί μόνιμα με γιατρό σε σταθερή βάση το αγροτικό ιατρείο Αρτεμισίας και να γίνει συντήρηση του κτιρίου του ιατρείου.
7) Αποκατάσταση φθορών των πέτρινων αντιπλημμυρικών φραγμάτων του ποταμού Νέδοντα.
8) Αρχιτεκτονική μελέτη για τα χωριά με σεβασμό στο περιβάλλον και την παράδοση των οικισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου