"Απόψε είμαι ερωτευμένος με μια πόλη! Άσημη πόλη, φωταγωγημένη, ξαφνικά, από χιλιάδες όνειρα. Πόλη τριαντάφυλλο, πόλη χελιδόνι, πόλη ψωμί και πόλη εμπιστοσύνη ". Τάσος Λειβαδίτης

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ


Την Πέμπτη 14 0κτωβρίου το βράδυ στις  21.30 μ.μ , στο  ιστορικό κέντρο της πόλης μας και συγκεκριμένα στη «Μυλόπετρα », το Δίκτυο Ενεργών  Πολιτών πραγματοποιήσε εκδήλωση με θέμα «Δήμος Καλαμάτας και περιβάλλον-αλήθειες και ψέματα ».
Η εκδήλωση ξεκίνησε με μία παρουσίαση για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της,καθώς και την αδήριτη σχέση περιβάλλοντοςκαι πολιτισμού, μετά συνεχίστηκε με  προβολή βίντεο του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας με θέμα «Τέλος στη  χωματερή της Μαραθόλακας»,κατόπιν ακολούθησε αφήγηση του  παραμυθιού  «Ο Φαταούλας » (ένα περιβαλλοντικό παραμύθι με σκουπιδοφάγες  μηχανές,εφευρέτες και..τοπικούς άρχοντες)
  Έπειτα ακολούθησε διάλογος  όπου αποτυπώθηκαν οι παρακάτω απόψεις.
Να γίνει μια επιτροπή από επιστήμονες ,πολιτικούς που θα μελετήσουν το πρόβλημα των σκουπιδιών και θα προτείνουν κατάλληλες λύσεις για την πόλη μας.Κ άθε πολίτης να συμμετέχει ενεργά στα ρεύματα της ανακύκλωσης και να κάνει κομποστοποίηση.
Η Πόλη οφείλει να προστατέψει τα φυσικά οικοσυστήματα που διαθέτει.
Να προστατευτούν ,να ενισχυθούν και να αυξηθούν οι δημόσιοι χώροι ,να γίνουν έργα ήπιας ανάπτυξης χωρίς να χαθεί η ταυτότητά της  .
Επίσης κάθε πολίτης να προστατεύει ως δική του περιουσιά το περιβάλλον χωρίς να διστάσει να καταγγείλει οποιαδήποτε παρανομία.Ακόμη να αυξηθεί το υψηλό πράσινο (δέντρα) της πόλης που θα λειτουργήσει  ως  φυσικός δροσισμός στο μικροκλίμα της κάθε περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου